Waarom Organisch?

Organisch katoen is hypoallergeen en veroorzaakt dus geen allergieën of irritatie wanneer het in contact komt met de huid. Baby’s en kleine kinderen zijn het meest kwetsbaar voor gezondheidsrisico’s die veroorzaakt worden door pesticides en andere chemicaliën die worden gebruikt in de traditionele katoenproductie.

Biologisch katoen bevat geen enkel allergeen, giftig of kankerverwekkend bestanddeel dat kan worden opgenomen door de huid of kan worden geïnhaleerd.

Een niet-organisch kledingstuk behoudt de pesticides die werden gebruikt in het productieproces van katoen en bovendien worden er nog extra chemicaliën gebruikt om het kledingstuk te kleuren of te decoreren. Niet-organische kledij brengt de huid in contact met chemische residuen die er in blijven zitten, zelfs na verschillende wasbeurten.

Het produceren van biologisch katoen verbetert de kwaliteit van de bodem en het water. Er komt een kleinere hoeveelheid water en energie aan te pas dan bij de traditionele katoenproductie. Bovendien wordt biologisch katoen geproduceerd met respect voor de makers en hun welbevinden.

(Credit: Te Communications)

 

Voor meer informatie, ga naar: www.aboutorganiccotton.org en/of andere bruikbare links op onze links pagina!